Hűsítő nyári ital ami a nap bármely szakában felfrissít. Az őszibarack smoothie, tej helyett tejjel és tejszínnel vegyesen is készülhet, úgy sokkal krémesebb és selymesebb lesz az állaga.
Őszibarack smoothie
Hozzávalók 2-3 főre:
30 dkg barack
1 dl natúr görög joghurt
3-4 dl tej
1-2 evőkanál méz (vagy ízlés szerint cukor)
lime vagy citromhéj
egy bögrényi jég (elhagyató)
Elkészítés:
A barackot meghámozzuk, feldaraboljuk majd a tejjel és joghurttal együtt összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a mézet vagy a cukrot és a lime vagy citromhéjjal ízesítjük.
Végül a jeget is hozzáadjuk és azzal is összeturmixoljuk, így egy hűsítő jégkásás italt fogyaszthatunk a nagy melegben. (Ha a turmixgépünk nem tud jeget turmixolni, akkor poharakba tesszük és ráöntjük.)