A legegyszerűbb kakaós-vaníliás kuglóf recept, ami garantáltan puha még akár 2-3 nap múlva is, ha becsomagoljuk. Hétvégén reggelire egy bögre tejjel vagy kakaóval mennyei.
Kakaós-vaníliás kuglóf
Hozzávalók:
20 dkg porcukor
4 tojás
1 dl olaj
1 dl tej
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 kk. vanília esszencia (elhagyható)
2 ek. kakaó
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük.
A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet és elkeverjük.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a végén beleforgatjuk a fehérjehabot. A massza 3/4 részét egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük.
A maradék masszába belekeverjük a kakaóport és szintén a formába öntjük. Egy fakanál nyelével márványosra összekeverjük.
170 fokra előmelegített sütőben 35-40percig sütjük. (légkeverésen elég a 160 fok is)
Az első 30 percben a sütőt nem szabad kinyitni!
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Finom, szaftos márványos kuglóf ami másnapra sem szárad ki.
1 Comment