Kellemesen kávés, omlós linzercsigákat készítettem. Éppen csak egy kicsit kávés, ezért is kapucíner linzer csiga lett a neve.
Egy finom kávé mellé tökéletes kísérő.
Kapucíner linzer csiga
Hozzávalók 6 főre:
20 dkg liszt
3/4 tk. sütőpor
csipet só
10 dkg vaj (vagy margarin)
1 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg cukor
1 tk. nescafé granulátum
1,5 dkg kakaópor
Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport.
A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást is. Végül beleszórjuk a lisztes keveréket és összekeverjük a tésztát.
Elfelezzük a tésztát. Az egyik felébe a kakaóport rakjuk, és egyenletesen elkeverjük a tésztában. A másik felében pedig a porrá zúzott kávét keverjük el. Külön-külön folpackba csomagoljuk őket és a hűtőbe tesszük 1 órára. (a mélyhűtőbe is tehetjük kb. 20 percre)
Amikor kellőképpen lehűltek, lisztezett deszkán külön-külön kinyújtjuk őket, majd egymásra helyezzük és óvatosan feltekerjük mintha bejglit készítenénk.
Ekkor újra folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen és szépen lehessen szeletelni. 1 órát de akár egy egész éjszakát is hűthetjük.
A lehűlt tekercset egy éles késsel 5mm-es szeletekre vágjuk, majd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Pléhdobozban sokáig eltartható.