A már megszokott krumplis tócsnit terveztem újra, így most kelkáposztás burgonyás tócsni készült. Fokhagymás vagy natúr tejföllel isteni csemege.
Kelkáposztás burgonyás tócsni
Hozzávalók 2 főre:
25 dkg burgonya
20 dkg kelkáposzta
1 nagy tojás
1 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
só
bors
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz: (opcionális)
tejföl
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáreszeljük a fokhagymát is. A kelkáposztát nagyon apróra felvágjuk vagy lereszeljük és a burgonyához adjuk.
Beletesszük a lisztet, a tojást és ízlés szerint sót, borsot.
Alaposan elkeverjük, majd felhevített olajon 1-1 evőkanálnyi masszát ellapítva tenyérnyi tócsnikat sütünk belőle.
Ízlés szerint tejföllel vagy zöld-fűszeres tejföllel kínáljuk.