A lecsót önmagában is szeretjük, de hússal felturbózva laktatóbb étel lehet belőle. Friss kenyérrel vagy rizs körettel tálaljuk.
Lecsós szelet
Hozzávalók 4 főre:
6-8 szelet karaj
8 db paprika
6 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
6 evőkanál olaj
egy kicsi dobozos paradicsom sűrítmény
kevés cukor (1 kiskanál)
só, bors
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és 2evőkanál olajon üvegesre pirítjuk.
A hagymához adjuk a felszeletelt paprikát és a kockákra vágott paradicsomot sózzuk, borsozzuk. Rövid ideig együtt pároljuk, majd hozzáöntjük a paradicsom sűrítményt és ízlés szerint adunk hozzá egy pici cukrot.
A hússzeleteket, ha túl vastagnak tűnnek, kicsit kiklopfoljuk, majd mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, és egy felhevített serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán elősütjük.
A félkész lecsóhoz adjuk, pici vizet öntünk rá majd lefedve készre pároljuk.
Az elkészült lecsós szelet friss kenyérrel, rizzsel vagy tarhonyával is tálalható.