Örök kedvenc a klasszikus kókuszkocka, most egy régi bevált recept alapján készítettem el.
Klasszikus kókuszkocka
Hozzávalók 6 főre:
40 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
10 dkg vaj (vagy margarin)
2 dl tej
3 evőkanál olvasztott méz
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
A mázhoz:
20 dkg porcukor
20 dkg vaj (vagy margarin)
1 dl tej
3 evőkanál kakaó
rumaroma
A hempergetéshez:
kókuszreszelék
Elkészítés:
A tésztához a puha vajat (vagy margarint) kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel.
Hozzáadjuk a tejet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és egynemű masszává keverjük.
Egy kb. 22×32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és belesimítjuk a tészta masszát.
Előmelegített sütőben 170 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd húzzuk le róla a sütőpapírt.
A kakaós mázhoz a vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a porcukrot, a kakaót és a tejet. Majd folytonos kevergetés mellett forraljuk fel. Vegyük le a tűzről és csepegtessük bele a rumaromát. (rumot is használhatunk helyette)
A teljesen kihűlt tésztát kockázzuk fel, majd egyesével mártogassuk bele a langyosra hűlt kakaós-rumos öntetbe és forgassuk meg kókuszreszelékben.
Hagyjuk egy-két órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.