Aki ismer tudja, hogy imádom a füstölt húsokat. (a kolbászt és a húsos szalonnákat is kenyér nélkül eszem, csak úgy magában) Hát ebbe az ételbe került, kolbász és szalonna is. A kisülő zsírtól a karaj nagyon finom lett és nem száradt ki a sütés alatt.
Rakott karaj gazdagon
Hozzávalók 4 főre:
4 nagy szelet csont nélküli karaj
só, bors
fűszer keverék ízlés szerint
2 ek. olaj
4 szelet füstölt sajt
4 szelet sonka
8 szelet lilahagyma
8 szelet paradicsom
8 szelet kolbász
4 vékony szelet kolozsvári szalonna
8 szelet kaliforniai paprika
20 dkg reszelt trappista
A köret:
Sült burgonya vagy steak burgonya
Elkészítés:
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk. A szélét körben bevagdossuk, hogy amikor sütjük ne ugorjon össze. Az olajat kikeverjük az ízlés szerinti hús fűszerrel és beleforgatjuk a szeleteket. Pár órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni.
A karaj szeleteket felhevített serpenyőben mindkét oldalán elősütjük, majd egy hőálló sütőedény aljába egymás mellé lerakjuk.
Rátesszük a feltéteket az alábbi sorrendben: Füstölt sajt szelet, Sonka, paradicsom karikák, lilahagyma karikák, vékonyra szelt kolbász, húsos szalonna, paprika.
Lefedjük alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Majd kivesszük, levesszük róla a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
Sült burgonyával vagy steak burgonyával és ízlés szerinti savanyúsággal/salátával kínáljuk.