Sajttorta vagy mégsem? Nagyon finom, kicsit remegős, a kókusztejtől enyhén kókuszos ízű, erdei gyümölcsös hamis sajttorta készült nálam. Mirelit gyümölcsök felhasználásával készül, így tényleg egész évben bármikor elkészíthető, kezdő konyhatündérek is bátran nekiállhatnak, mert nagyon egyszerű és gyorsan elkészül.
Erdei gyümölcsös hamis sajttorta
Hozzávalók 24-26 cm-es tortaformához:
200 ml kókusztej
250 ml natúr joghurt
200 ml tejföl
2 tojás
3 evőkanál liszt
1 citrom reszelt héja
1/2 vaníliarúd magjai
12 dkg cukor (ízlés szerint)
10-15 dkg fagyasztott erdei gyümölcs vegyesen
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A gyümölcsön kívül mindent egy tálba teszünk és alaposan, csomómentesre kikeverjük.
Egy 24-26 cm-es tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. Az előkészített formába öntjük a masszát, majd betesszük a sütőbe 5 percre, hogy picit megdermedjen.
Az 5 perc letelte után rászórjuk a fagyott gyümölcsöket, majd visszatesszük a sütőbe 180 fokra további 30 percre.
Ha nagyon pirulni kezd, egy alufóliával takarjuk le a tetejét.
Akkor jó, amikor a közepe már nem folyós, de még remegős.
A tortát a formában hagyjuk lehűlni, majd a hűtőben teljesen kihűtjük. Ízlés szerint porcukorral, tejszínhabbal kínáljuk.