Imádjuk a lecsót és a rakott ételeket is. Hétvégére már nem először lecsós csirke készült burgonya ágyon. Egyben készül a körettel, így miután megsült lehet is kínálni.
Lecsós csirke burgonya ágyon
Hozzávalók 4 főre:
80 dkg burgonya
80 dkg csirkemell filé
2 fej vöröshagyma
3 paprika
3 paradicsom
10 dkg kolozsvári szalonna vagy bacon
1/2 szál kolbász
só
bors
pirospaprika
olaj
A tetejére:
15-20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk (ha újburgonyát használunk elég csak megmosni és megsikálni) majd felkarikázzuk. Leterítjük egy vékonyan kiolajozott hőálló edény aljába, majd rászórjuk a megpucolt majd felszeletelt hagymát. Sózzuk, borsozzuk.
A csirkemellet tetszés szerinti szeletekre felvágjuk, sózzuk, borsozzuk megszórjuk egy kis pirospaprikával, majd felhevített serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát fehéredésig sütjük. Az elősütött hússzeleteket a burgonyás ágyra sorakoztatjuk. A serpenyőben visszamaradt zsiradékot és a húsból kisült szaftot a tepsiben lévőkre rácsurgatjuk.
Az egészet megpakoljuk a felszeletelt paprikával, paradicsommal, kolbásszal és szalonnával, majd lefedjük alufóliával, (vagy behúzzuk az edényt egy sütőzacskóba), és 170-180 fokra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt összesütjük. Amikor minden megpuhult, levesszük róla a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük további 10-12 percre, hogy a sajt ráolvadjon és megpiruljon.
Ízlés szerinti savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.
Megjegyzés:
Lecsós csirke burgonya ágyon – Fázisfotók