Finom puha mákos-mazsolás muffint sütöttem, ami szuper a délutáni tea vagy kávé mellé, vagy reggelire a kakaóhoz. Iskolásoknak uzsonnára is csomagolható.
Mákos-mazsolás muffin
Hozzávalók (12-15 darabhoz):
20 dkg liszt
5 dkg darált mák
10 dkg margarin (vagy vaj)
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
4 cl rum vagy sütőlikőr
2 tojás
2 dl tej
1 cs. sütőpor
1 narancs reszelt héja (vagy citrom)
5 dkg mazsola
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a mákkal és a sütőporral.
A tojásokat kikeverjük a cukorral, és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a puha vajat és a reszelt narancshéjat majd elkeverjük.
Beleforgatjuk a lisztes keveréket, majd a likőrrel és a tejjel lazítunk a tésztán. A végén beleszórjuk a mazsolát és elkeverjük. (a mazsolát a sütés előtt beáztathatjuk a likőrbe és együtt is a tésztához kerülhet)
A muffinforma mélyedéseit kibéleljük muffinpapírral, majd minden mélyedést 3/4 részig megtöltünk a tészta masszával. (ne töltsük túl. mert sütés közben megemelkednek majd)
A mákos-mazsolás muffint a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt megsütjük.