Nagyon finom fűszeres linzert sütöttem ami savanykás lekvárral megtöltve a sütisdobozban pár nap alatt kellemesen megpuhul. Nagyon finom, a karácsonyra is érdemes elkészíteni. Jó előre elkészíthető, így nem kell az utolsó napokban kapkodni vele.
Marcipános linzer málnalekvárral töltve
Hozzávalók kb. 45 darabhoz
30 dkg liszt
12,5 dkg margarin
15 dkg porcukor
5 dkg marcipánmassza
1 db tojás
1/2 cs. sütőpor
1,5 tk. fahéj
1 kk. őrölt szegfűszeg
A töltelékbe:
málna lekvár (vagy ribizli)
Elkészítés:
A marcipánmasszát tegyük be a fagyasztóba, hogy megkeményedjen és könnyebben le tudjuk reszelni.
A lisztet, a sütőporral, a porcukorral és a fűszerekkel együtt tegyük egy tálba és vegyítsük el.
A margarint picit olvasszuk meg, majd adjuk a lisztes keverékhez. Adjuk hozzá a tojást is és a reszeljük bele a natúr marcipánmasszát.
Amikor az összes hozzávaló a tálba került, dolgozzuk össz a kézi-mixer dagasztókarjával. Majd kézzel gyúrjuk át és folpackba csomagolva tegyük 2 órára a hűtőbe, hogy megszilárduljon a massza. (akár 1 napig is pihenhet a hűtőben)
A sütőt alsó-felső sütéssel 180 fokra előmelegítjük. (légkeverés 160 fok)
A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk és tetszés szerinti linzer kiszúrókkal kiszaggatjuk. Párban legyenek 1 teli 1 lyukas. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd 10-15 perc alatt megsütjük.
A kihűlt kekszeket málnalekvárral összeragasztjuk majd fémdobozba tesszük ahol pár nap alatt megpuhulnak. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk a tetejét.