Igazi tojás spórolós sütemény készült nálunk. A márványos muffin csokoládékrémmel a tetején igazi könnyű csokis csábítás. A tésztájához mindösszesen 1 darab tojásra van szükség. (ami a mostani tojás árak mellett nem elhanyagolható) A tejszínes csokoládékrém nagyon jól passzol a könnyű, kevert kuglófra hasonlító márványos tésztához.
Márványos muffin csokoládékrémmel
Hozzávalók:
A tésztához:
1 dl tej
2 ek. cukrozatlan kakaópor
20 dkg finomliszt
1 kk. sütőpor
1 kk. szódabikarbóna
1 csipet só
2 dl natúr joghurt
1 tojás
12 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 dl olaj
A krémhez:
10 dkg étcsokoládé
2 dl tejszín (hulala)
1 ek. porcukor
A díszítéshez: (opcionális)
kakaópor
csokoládé forgács
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a muffin forma mélyedéseit papír kapszlikkal kibéleljük.
A tej felét megmelegítjük, majd hozzáadjuk a kakaót és csomómentesre keverjük.
Egy tálban elkeverjük a lisztet szódabikarbónával, a sóval és a sütőporral majd félretesszük.
A joghurtot a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, az olajjal és a maradék fél dl tejjel egy habverő segítségével elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és csomómentesre kikeverjük.
A masszát kétfelé osztjuk, és a felébe belekeverjük a tejben feloldott sűrű kakaóport. A kakaós masszát elosztjuk a muffin formákban, majd rákanalazzuk a sárga masszát és egy kiskanál nyelével (vagy fakanál nyéllel) márványosra összekeverjük.
Betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütjük.
Amíg a muffinok sülnek elkészítjük a csokoládés krémet. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük, hogy langyosra hűljön.
A tejszínt a porcukorral felverjük, majd hozzácsurgatjuk a csokoládét és keményre felverjük. Tetszőleges csővel ellátott habzsákba töltjük és minden muffin tetejére halmot nyomunk belőle.
A csokikrém tetejét kakaóporral és csokoládé forgáccsal díszítjük.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.