Az egészséges és finom gyümölcsökből rengeteg csodás finomságot készíthetsz. Piskótából használhatsz boltit is de saját piskótából készítve sokkal finomabb lesz a végeredmény.
Mini gyümölcs torta
Hozzávalók 6 főre:
A tésztához:
15 dkg porcukor
3 db tojás
3 ek. forró víz
3 ek. olaj
15 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
A krémhez:
1 cs. vaníliás pudingpor
5 dl tej
3 ek. cukor
A tetejére:
gyümölcsök ízlés szerint
1 ek. zselatin
1 dl forró víz
Elkészítés:
Az egész tojásokat a porcukorral fehéredésig keverjük. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett belecsurgatjuk a forró vizet,és az olajat.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojásos masszába szitáljuk és óvatosan összeforgatjuk. A mini gyümölcstortaformákat kivajazzuk, kilisztezzük és belesimítjuk a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben kb.12-14 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd kivesszük a formából és teljesen kihűtjük.
A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre felfőzzük.
A pudingot a torták mélyedésébe halmozzuk és hidegre tesszük amíg megdermed.
A gyümölcsöket tetszés szerint felszeleteljük. (ha bogyós gyümölcsöt használunk azt természetesen egyben hagyjuk.)
Ízlésesen kirakjuk vele a sütemény tetejét.
A zselatint a forró vízben feloldjuk, majd egy ecset segítségével vékonyan bekenjük vele a gyümölcsöket, hogy ne színeződjenek el/száradjanak ki a gyümölcsök a sütemény tetején.
Fogyasztásig hűtőbe tesszük a mutatós mini gyümölcs tortákat.