Könnyed bögrés kefires meggyes torta, nem egy egyszerű kevert tészta, annál sokkal jobb, és bármilyen gyümölccsel isteni.
A kefirtől hihetetlenül puha lesz, ráadásul napokig nem szárad ki. A legegyszerűbb, ha a kefires poharat használod méricskéléshez.
Kefires meggyes torta
Hozzávalók 8 főre:
3 bögre liszt
2 bögre meggy
1,5 bögre cukor
1 bögre kefir
1 bögre olaj
4 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a kefirt, végül pedig a lisztet és a sütőport.
Egy 26 cm-es tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, az oldalát vajazzuk ki és szórjuk meg liszttel. Simítsuk bele a tésztamasszát. Szórjuk a tetejére a kimagozott, lecsepegtetett, esetleg feldarabolt gyümölcsöt.
Előmelegített sütőben, 170 fokon süssük kb. 35 perc alatt szép aranybarnára. Mielőtt kivesszük a sütőből szúrjunk a tészta közepébe egy hústűt vagy fogpiszkálót. Ha ragacsos lesz, süssük még kicsit.
A sütőből kivéve rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.
Megjegyzés:
Tálaláskor kínálhatunk mellé vanília fagylaltot, vagy mascarpones tejszínes krémet.
25 dkg mascarponet, 3 ek. porcukorral kikeverünk majd 2 dl habbá vert tejszínt beleforgatunk.