A sült húsokat mindenki szereti, a rösztit és a tükörtojást sem kell bemutatnom. A répából és a burgonyából nagyon finom lett a röszti, melyhez jól illik a fokhagymás tejfölös mártogatós. A tükörtojás meg csak a pont az i-re, nagyon jól illik az előzőekhez. Próbáljátok ki ti is:)
Roston csirkemell, burgonya-répa rösztivel és tükörtojással
Hozzávalók 4 főre:
A húshoz:
1kg csirkemell filé
2 gerezd fokhagyma
1 kis ágacska rozmaring
fűszerkeverék
fokhagyma
olaj
só
bors
A rösztihez:
4 db burgonya
3 nagyobb sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek. liszt
1 db tojás
1 tk. só
frissen őrölt bors
olaj (a sütéshez)
A feltéthez:
4 db tojás
A mártogatóshoz:
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 kk. só
Elkészítés:
A húst vékony szeletekre felvágjuk és ízlés szerint befűszerezzük. Alapnak használhatunk fűszersót, amit felturbózhatunk fokhagymával friss rozmaringgal vagy akár kakukkfűvel is. A fűszeres pácban hagyjuk a húst 2-3 órát vagy akár egy egész éjszakát.
Másnap grill serpenyőben pirosra sütjük a húst mindkét oldalán.
Elkészítjük a rösztit.
A burgonyát és a répát lereszeljük. Hozzáreszeljük a fokhagymát is, ezután sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, 2-3 evőkanál lisztet, majd összekeverjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk majd egy evőkanál segítsgével halmokat rakunk vele, kicsit ellapítjuk majd közepes hőfokon arany színűre sütjük a rösztik mindkét oldalát. Papírtörlőre szedjük.
A tojást tükörtojásnak elkészítjük a megszokott módon. (van aki kevésbé van aki jobban átsütve szereti)
A tejfölt kikeverjük zúzott fokhagymával és a sóval ízesítjük.
A sült csirkemellet a rösztivel, fokhagymás tejföllel és a tükörtojással tálaljuk.