Szuper ropogós bundájú, belül szaftos csirkecsíkok.
Én most parmezán sajttal ízesítettem de ízlés szerint kakukkfűvel, bazsalikommal, oregánóval, fokhagyma-granulátummal is összekeverhetjük ízlésünk szerint.
Jól illik hozzá az amerikai káposztasaláta 😉
Ropogós csirkecsíkok parmezános cornflakes-bundában
Hozzávalók 4 főre:
1 kg csirkemell filé
tej
2-3 gerezd fokhagyma
10-15 dkg liszt
3-4 db tojás
15-20 dkg natúr corn flakes (kukoricapehely)
1 marék reszelt parmezán
só
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Készítsük elő a csirkemelleket. Vágjuk hosszúkás szeletekre, majd tegyük fokhagymás tejbe pár órára vagy egy egész éjszakára.
Majd a tejből kivéve sózzuk és borsozzuk őket.
Törjük össze a corn flakes-t a kívánt méretűre. Ez ízlés kérdése, de arra figyelj, hogy ne legyenek túl nagyok a pelyhek, mert akkor gyakorlatilag nem tudnak bundát képezni.
Készüljünk elő a panírozáshoz: egy tányérba öntsük a lisztet, egy másikban verjük fel a tojásokat egy kevés sóval, a harmadikba tegyük az összetört corn flakes-t a parmezánnal elkeverve.
Készítsünk ki egy negyedik tányért, amibe a panírozott csirkemell szeleteket fogjuk tenni.
A hagyományos panírozáshoz hasonlóan a csirkemell szeleteket először forgassuk meg a lisztben, majd a tojásban. Hagyjuk kicsit lecsöpögni a tojást, és tegyük a szeletet az összetört corn flakes-be. Nyomkodjuk bele jól mindkét oldalán, hogy teljesen befedje a kukoricapehely.
A sütéshez közepes lángra forrósítsunk fel bő zsiradékot egy serpenyőben. A hagyományos rántott csirkemellhez hasonlóan süssük, mindkét oldalát kb. 2-3 percig. Amikor szép aranybarna, akkor kész van.
Amerikai káposztasalátával és steak burgonyával kínáltam.
Megjegyzés:
A panírozáshoz szükséges hozzávalók (corn flakes, liszt, tojás) mennyiségét mint bármilyen rántott ételnél nem lehet itt sem pontosan megadni.