Csoki rajongóknak mindenképpen el kell készíteni. Mogyorós brownie sok csokival.
Mogyorós brownie
Hozzávalók (20×30 cm-es formához):
20 dkg csokoládé
20 dkg margarin (vagy vaj)
25 dkg barna cukor
3 tojás
5 dkg kakaópor
15 dkg liszt
10 dkg durvára vágott mogyoró
A tetejére:
5 dkg csokoládé
1 marék mogyoró
Elkészítés:
A csokoládét a margarinnal és a barna cukorral alacsony lángon felolvasztjuk. Majd félrehúzzuk a tűzről, hogy langyosra hűljön.
Hozzáadjuk a tojásokat és alaposan elkeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a kakaóval elkevert lisztet, és a durvára darabolt mogyorót.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a csokis masszát, és egyenletesen simítsuk el.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon (170fok) kb. 25-30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, nehogy nagyon kiszáradjon a tészta.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd olvasztott csokoládéval és fél/egész/darabolt mogyoróval díszítjük. Ízlés szerint szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.