Igazán szaftos és finom ételt szerettem volna ebédre. Tejfölös szelet készült, a hús omlós, a szaft ízletes lett. Hát kell ennél több?!
Tejfölös szelet
Hozzávalók 4 főre:
8 szelet sertéskaraj
3 dl tejföl
1 ek. mustár
1 babérlevél
1 tk. liszt
só
bors
1 csokor petrezselyem
1 kk. cukor
olaj
A körethez:
25 dkg spagetti tészta
Elkészítés:
A karaj szeleteket kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
2 dl vizet öntünk rá, beledobunk egy babérlevelet, megszórjuk a cukorral, és a borssal. Lefedve kis lángon puhára pároljuk.
Kikeverjük a tejfölt a liszttel, a mustárral, és a petrezselyemzölddel. A húsokat kiszedjük, és a visszamaradt lét mártás sűrűségűre besűrítjük a tejfölös keverékkel.
Visszatesszük a húsokat a mártásba és összeforraljuk.
A tejfölös húst, spagettivel kínáljuk.