Nem vagyok egy nagy leveses, de ez-az egyik kedvencem. A frankfurti leves kicsik-nagyok kedvenc levese, persze csak akkor ha jól van elkészítve.
Frankfurti leves
Hozzávalók 4 főre:
egy kis fej kelkáposzta
3 darab közepes burgonya
2 gerezd fokhagyma
1 közepes hagyma
őrölt kömény
só, bors
majoránna
1 kiskanál pirospaprika
3 pár virsli
kevés olaj
1,5 evőkanál liszt
2 dl tejföl + a tálaláshoz
Elkészítés:
A kelkáposztát megmossuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Kevés olajon megpároljuk a vöröshagymát, a fokhagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, a kockára vágott krumplit, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel.
Miközben a leves fő a virslit felkarikázzuk és elkészítjük a rántást. A lisztet kevés olajon világosra pirítjuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd felöntjük hideg vízzel és simára keverjük. Besűrítjük vele a levest, majd hozzáadjuk a virslit is.
Végül hő kiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk.
Ízlés szerint plusz tejföllel kínáljuk.