A narancs és a csokoládé alkot tökéletes párost ebben a finom süteményben. A narancsos brownie magában is nagyon finom, de langyosan egy gombóc vanília fagyival is kínálható.
Narancsos brownie
Hozzávalók (kb. 20×30 cm-es formához):
20 dkg csokoládé
20 dkg margarin (vagy vaj)
25 dkg barna cukor
3 tojás
5 dkg kakaópor
15 dkg liszt
2 narancs reszelt héja (kezeletlen)
A tetejére:
5 dkg csokoládé
Elkészítés:
A csokoládét a margarinnal és a barna cukorral alacsony lángon felolvasztjuk. Majd félrehúzzuk a tűzről, hogy langyosra hűljön.
Hozzáadjuk a tojásokat és alaposan elkeverjük.
Végül óvatosan beleforgatjuk a kakaóval elkevert lisztet, és a reszelt narancshéjat.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a csokis masszát, és egyenletesen simítsuk el.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 25-30 percig sütjük. Vegyük ki a sütőből nehogy nagyon kiszáradjon a tészta. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd olvasztott csokoládéval megcsurgatjuk a tetejét.
Szeletelve kínáljuk.