Egy egyszerű, sütés nélküli desszertet készítettem. Mascarpones tejszínes krém, oreo keksz, babapiskóta és málna felhasználásával. Természetesen kávé nélkül is elkészíthető, de akkor én sokkal több málnát tennék bele.
Oreós-málnás tiramisu
Hozzávalók 4 főre:
A krémhez:
2 dl habtejszín (vagy cukrászhab)
1 cs. habfixáló
4 ek. porcukor
25 dkg mascarpone
A rétegezéshez:
1 cs. babapiskóta
kb. 1 dl kávé (főzött)
rum vagy rumaroma (ízlés szerint)
5-10 db oreo keksz (ízlés szerint)
10-15 dkg málna
A tetejére:
5 db oreo keksz
málna
Elkészítés:
A krémhez a tejszínt a habfixálóval habbá verjük.A mascarponet a porcukorral kikeverjük, majd apránként beleforgatjuk a tejszínhabot.
Előveszünk egy üvegtálat vagy akár poharakat amiben kínálni fogjuk és bele rétegezzük a hozzávalókat. A piskótát egy egy pillanatra a rummal vagy aromával ízesített kávéba mártjuk és egy réteget a tál aljába leteszünk belőle. Erre jön egy réteg mascarpone krém, majd málna szemek és a darabokra tört oreo keksz. Befedjük egy kevés krémmel, majd ismét egy réteg babapiskóta következik… így folytatjuk a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók. Fontos, hogy a desszert tetejét krémmel zárjuk le.
Az oreós-málnás tiramisu tetejét megszórjuk morzsásra tört oreo keksszel, és pár szem félretett málnával díszítjük.
Hűtőbe tesszük pár órára vagy egy egész éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.
Megjegyzés: