Amerikai típusú palacsinta készült nálunk mézédes karamellizált őszibarackkal. Majd ezen melegen tálalt elemek mellé hideg vanília fagyi került még a tányérra.
Mennyei volt így együtt, érdemes kipróbálni.
Őszibarackos-fagylaltos palacsinta
Hozzávalók 4 főre:
A palacsintához:
15 dkg liszt
2 tojás
5 dkg cukor
1/2 citrom leve
1/2 citrom reszelt héja
2,5 dl tej
A sütéshez:
olaj
A karamellizált barackhoz:
6-8 db őszibarack
7 dkg barna nádcukor
5 ek. vaj
A tálaláshoz:
vanília fagylalt
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét.
A lisztet tegyük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a tojássárgáját valamint a tejet (akár több részletben) és keverjük csomómentesre. Tegyük félre pihenni 15-20 percre, ezalatt készítsük el a karamellizált őszibarackot.
A vajat és a barna cukrot melegítsük fel egy serpenyőben. A fél barackokat vágott felületükkel lefelé helyezzük a serpenyőbe, és addig főzzük, amíg a karamell színesedni nem kezd. (Ez oldalanként 5-5 perc.) Majd húzzuk félre a tűzről és tartsuk melegen tálalásig.
A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, és óvatosan forgassuk a tésztamasszába.
Egy palacsintasütőben hevítsünk kevés olajat, és süssünk a tésztából kisebb amerikai típusú vastagabb palacsintákat.
Tálaláskor osszuk el a palacsintákat 4 tányéron, körítsük a barackokkal, vaníliafagyival és a barackok alatt megmaradt karamelles szósszal meglocsolva kínáljuk.