Egy finom, főzés nélküli szedres krémleves készült nálunk ebédre. A nyári hőségben, egy tányér hideg levesnél néha nem is kell több, de egy laktató főétel előtt is tökéletesen megállja a helyét.
10 perc alatt elkészül, így akár egy rohanós napon is elkészíthető.
Szeder krémleves
Hozzávalók 4 főre:
30-40 dkg szeder
2 dl habtejszín
kb. 2 dl víz
2 dl tej
2 evőkanál kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
fél zacskó főzés nélküli vaníliás pudingpor
reszelt citromhéj
A tálaláshoz:
szeder
Elkészítés:
A szedret megmossuk és botmixerrel, vizet hozzáadva pürésítjük. (ilyenkor ha nem szeretnénk, hogy magok kerüljenek bele, szűrjük át.)
Hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Bele szórjuk a fél csomag pudingport. (Ha egy egész zacskót hozzáteszünk nagyon sűrű lesz.) Kézi habverővel keverjük alaposan össze. (A víz mennyiségével variálhatunk a leves állagán, ha túl sűrűnek találjuk adjunk még hozzá.)
Tegyük a hűtőszekrénybe legalább egy órára. Miközben a leves lehűl, kicsit sűrűsödni fog.
Hidegen tálaljuk, friss szederrel, vagy egy kis tejszínhabbal a tetején.