Remek nyári étel, amit ízlés szerinti körettel tálalhatunk. Paradicsomos fetás csirkemell ami egyszerre édes a napsütötte paradicsomtól és egyszerre sós a finom fetasajttól.
Paradicsomos fetás csirkemell
Hozzávalók 4 főre:
8 szelet csirkemell filé
só,bors
kb. 10 dkg fetasajt
2-3 db paradicsom vagy 10-15 db koktélparadicsom
1 nagy fej vöröshagyma vagy lila hagyma
1-2 bazsalikomlevél (elhagyható)
4 szelet bacon szalonna
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A vékony szeletekre vágott csirkemell-filét sózzuk, borsozzuk.
Forró serpenyőben, egy evőkanál olajon, mindkét oldalukat fehéredésig sütjük.(elősütés)
Egy hőálló edény aljába egymás mellé helyezzük az elősütött hússzeleteket.
Mindegyiknek a tetejére teszünk fél szelet bacon szalonnát, majd rámorzsoljuk a fetasajtot, eloszlatjuk rajta a szeletelt hagymát, a paradicsomot, és a bazsalikom leveleket.
Alufóliával lefedve 180 fokon 20 percig sütjük.
Levesszük a fóliát megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad/rápirul.
Rizzsel, bulgurral, krumpli körettel, vagy akár salátával is tálalhatjuk.