Kelt tésztás pihe-puha sajtos pogácsa, a tetején ropogós sült sajttal. Finom kis sós aprósütemény. Délutáni, filmnézés közbeni nasi volt nálunk.
Pihe-puha sajtos pogácsa
Hozzávalók 6 főre:
60 dkg liszt
3 tojás
2 dl tejföl
25 dkg margarin
4 teáskanál só
1 teáskanál cukor
5 dkg élesztő
A tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat.
A margarint és a tejfölt mikróban szoba-hőmérsékletűre melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és a liszthez adjuk. Összegyúrjuk és letakarva, langyos helyen 1órát kelesztjük.
Pihenés után párszor hajtogatjuk, majd kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra és kiszaggatjuk.
Letakarva 15 percig pihentetjük. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt pirosra megsütjük. Könnyű, puha sajtos pogácsa lesz a végeredmény.