Remek őszi gyümölcsleves. Hétvégén vagy hétköznapokon, akár egy kiadósabb főétel előtt is tökéletes. Diétázók cukor helyett édesítővel is elkészíthetik.
Körte krémleves
Hozzávalók 3 főre:
3-4 db nagyobb körte
3 szem szegfűszeg
fahéj ízlés szerint
1/2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
3-4 ek. cukor (ízlés szerint)
3-4 dl víz
0,5 dl tej (vízzel helyettesíthető)
A tálaláshoz:
tejszínhab (opcionális)
Elkészítés:
A körtét megpucoljuk és feldaraboljuk. A fahéjjal és a szegfűszeggel együtt, annyi vízzel amennyi ellepi megfőzzük. Kivesszük belőle a szegfűszeget majd botmixerrel pürésítjük.
A pudingport kikeverjük a cukorral (vagy édesítővel) és a tejjel (vagy vízzel).
A lábosba öntjük és ízlés szerinti vizet hozzáadva besűrítjük a levest.
Alaposan lehűtjük és másnap kínáljuk. Ízlés szerint tejszínhabot is tehetünk tálaláskor a tetejére.
Megjegyzés:
Pudingpor helyett étkezési keményítővel is besűríthetjük.