Ki kellett próbálnom a kólás oldalast, mert sokszor szembejött velem miközben recepteket keresgettem és nagyon gusztusosan nézett ki. Hát nekünk nagyon ízlett, bár én csak kevés csípőset tettem bele mert nem szeretjük a nagyon erős ételeket. A ragacsos kólás oldalas, jó vajas tört burgonyával egyszerűen isteni. Mellé egy kis káposztasaláta és kész is a finom ebéd.
Ragacsos Kólás oldalas
Hozzávalók 4 főre:
1,5 kg oldalas
só
2 dl coca cola
3 evőkanál méz
3 evőkanál ketchup
5 evőkanál olaj
3-4 kiskanál Erős Pista (aki szereti a csípőset, többet is tehet bele)
bors ízlés szerint
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, feldaraboljuk és besózzuk.
A pác hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk az oldalas darabokat.
Lefedjük, és egy éjszakára, de legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. Minél tovább áll, annál finomabb lesz. Célszerű egyszer-kétszer megforgatni a pácban, hogy mindenhol érje.
A pácolás után a húst egy sütőzacskóba tesszük, bekötjük és pár helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon sütés közben. (Így nem kell sokáig takarítani a tepsit, sütés után. De tepsibe is boríthatjuk, akkor viszont fedjük le alufóliával) 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30 perc után szétvágjuk a sütőzacskót (vagy levesszük róla a fóliát) és pirosra sütjük.
Az eredmény: finom, omlós és ízletes hús.
Vajas burgonyapürével vagy tört burgonyával kínáljuk. De egy finom salátával is tökéletes ebéd vagy vacsora.