A maradék burgonyapüré felhasználása kreatívan. Ízlés szerint főtt tojást, debrecenit vagy virslit és kápia paprikát is tehetünk rá.
Rakott burgonya másképp
Hozzávalók 4 főre:
kb. 1 kg krumpliból tört burgonya
1 szál kolbász
10 dkg szeletelt bacon
1 fej hagyma
1 piros húsú paprika (kápia vagy pritamin)
1 nagy doboz tejföl
1 tojás
só, bors
kevés vaj
Elkészítés:
Egy hőálló tálat vagy tepsit kivajazunk, és belesimítjuk a burgonyapürét (vagy a tört krumplit), megsózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
A tetejét befedjük a szeletelt bacon szalonnával. Majd rászórjuk a vékonyra felszeletelt hagymát, a felszelt kolbászt és a karikára vágott paprikát.
A tejfölt kikeverjük a tojással, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a rakott burgonya tetejére öntjük.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 40perc alatt megsütjük.
Friss tejföllel és savanyúsággal kínáljuk.