Gyorsan összeállítható egytálétel. csak fűszerezni, aprítani és sütőedénybe pakolni kell…majd betolni a sütőbe, hogy az elvégezze a munka javát. A rozmaringos csirkecomb burgonyaágyon sütve, hétköznapra és hétvégére is tökéletes ebéd.
Rozmaringos csirkecomb burgonyaágyon sütve
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
2-3 gerezd fokhagyma
2 tk. pirospaprika
1 ág friss rozmaring
só, bors
1,2 kg burgonya
2 nagy fej vöröshagyma
kevés olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával és a pirospaprikával. A csirke bőre alatt is fűszerezzük be, óvatosan alányúlva. Pár rozmaring levelet dugjunk be a bőre alá, és tegyük félre pár percre pácolódni, míg a burgonyát előkészítjük.
A burgonyát meghámozzuk és 3-4 mm-es szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk és felszeleteljük.
Egy hőálló edény alját vékonyan kiolajozzuk, majd leteszünk bele egy sort a burgonyából. Sózzuk-borsozzuk, elszórunk rá pár rozmaring levelet és ráteszünk egy réteget a hagymából. Újból burgonya következik és így folytatjuk a rétegezést, míg tartanak a hozzávalók.
A burgonya ágyra ráhelyezzük a befűszerezett csirkecombokat, óvatosan meglocsoljuk a tetejüket egy kis olajjal, és teszünk rá friss rozmaringot.
Lefedjük alufóliával és betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe. 40-50 perc múlva levesszük róla a fóliát és ropogósra sütjük a csirkecombok bőrét.
Káposztasalátával, vagy tetszés szerinti salátával, savanyúsággal kínáljuk.
Megjegyzés: