A kisfiam nem eszi meg a húst, viszont a tócsnit annál inkább, így kipróbáltam a sajtos csirketócsni-t. Nagyon ízlett nekünk, és végre Peti is evett egy kis husit. Akár magában tetszőleges burgonya körettel, akár főzelékre feltétként is kitűnő választás.
Sajtos csirketócsni
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
8 dkg reszelt sajt
2 tojás
2 ek. liszt
só, bors
1 csokor aprított petrezselyem
2 ek. natúr joghurt
A sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A csirkemellet apró kockára vágjuk (vagy ledaráljuk) és egy tálba tesszük.
Hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, a lisztet, és a reszelt sajtot. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel és zúzott fokhagymával ízesítjük és alaposan összekeverjük.
A masszából, felhevített serpenyőben, kevés olajon, tenyérnyi lepényeket sütünk.
Főzelék feltétként, vagy főételként, tetszés szerinti körettel és salátával is megállja a helyét.
Megjegyzés: