Nutella imádóknak szinte kötelező kipróbálni. Családi ünnepeken, vagy akár karácsonykor az étkezés fénypontja lehet.
Nutellakrémes torta
Hozzávalók (24-26cm-es tortához):
A tortalaphoz:
8 dkg liszt
8 dkg cukor
1/2 sütőpor
1 dkg kakaó
2 db tojás
A krémhez:
50 dkg mascarpone
40 dkg nutella
3 dl habtejszín
5 dkg porcukor
A díszítéshez:
5 dkg mogyoró
2 ek. cukor
csokoládé (ízlés szerint)
kakaópor
Elkészítés:
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 15 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.
Amíg a lap hűl, készítsük el a krémet.
A nutellát keverjük el a mascarponeval. A tejszínt verjük fel habbá a porcukorral, majd forgassuk a nutellás krémhez.
A krémet simítsuk a kihűlt lapra, majd tegyük a hűtőbe egy egész éjszakára.
A cukrot karamellizáljuk, majd keverjük bele a mogyorót és öntsük ki egy sütőpapírra. A megdermedt grillázst vágjuk apróra egy éles késsel vagy késes aprítóval.
A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd töltsük egy kisebb zacskóba.
A tortát vegyük ki a hűtőből, óvatosan vágjuk körbe a forma körül majd vegyük le róla. A grillázst szórjuk a torta szélére, a közepét szórjuk meg kakaóporral. A vízgőz felett megolvasztott csokoládét töltsük zacskóba, vágjuk ki a csücskét és a torta szélét körbe körbe díszítsük meg vele.
Megjegyzés: