Nagyon finom sajtos csirkefalat. Saláta mellé is tökéletes választás.
A gyerekek is nagyon szeretik, természetesen egy kis sült krumplival kínálva. Tökéletes recept a csirkemell vagy csirkecomb filé szeletelésénél keletkező leeső részek felhasználásához is.
Sajtos-fokhagymás csirkefalatok remulade mártással
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg csirkemell filé
15 dkg reszelt sajt vegyesen
5 dkg reszelt parmezán
1 db tojás (L-es)
4 ek. tejföl
3-4 ek. liszt
1/2 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 tk. pirospaprika
bors
só
A sütéshez:
kevés olaj
A remoulade mártáshoz:
6 ek. majonéz
2 ek. tejföl
kevés petrezselyem
kevés snidling
pár szem kapribogyó
kevés citromlé
só
bors
Ízlés szerint kerülhet bele: újhagyma, csemegeuborka is
Elkészítés:
A remulade mártáshoz a majonézt és a tejfölt egy tálkába tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, kapribogyót és snidlinget. Majd sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük.
A csirkemell filét apró kockákra vágjuk és egy tálba tesszük.
Hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a lisztet, az apróra vágott petrezselymet, a tejfölt, és a tojást. Ezután a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. Alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd egy evőkanál segítségével halmokat rakunk bele és kissé ellapítjuk. átfordítva, mind a két oldalán aranyszínűre sütjük. Papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.
A csirkefalatokat a remulade mártással, salátával, vagy sült krumplival kínáljuk.