Igazán omlós és garantáltan nem száraz, sajtszószban sült csirkemell. Sült burgonyával vagy steak burgonyával szeretjük, de burgonya pürével is tökéletes lehet. Gyorsan elkészül és a gyerekek is nagyon szeretik.
Sajtszószban sült csirkemell
Hozzávalók 4 főre:
8-10 szelet csirkemell filé
Só
bors
2-3 ek. olaj
A sajtszószhoz:
2 dl főzőtejszín
10 dkg füstöltsajt
15 dkg trappista sajt
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csokor petrezselyem
A tetejére:
15 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőben mindkét oldalán elősütjük. Egy hőálló tál aljába egymás mellé fektetjük a szeleteket.
A sajtszószhoz a tejszínt egy lábosba tesszük és alacsony lángon melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd beleszórjuk a lereszelt sajtokat. Addig melegítjük folyamatosan kevergetve amíg a sajt felolvad. Lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. (Ízlés szerint egy kis szerecsendiót is adhatunk hozzá)
A sajtszószt a tál aljában várakozó csirkemell szeletekre öntjük. Az egészet lefedjük alufóliával, majd 150 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Ekkor levesszük róla a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal és újabb 10 percre visszatesszük, míg a sajt megolvad és picit megpirul.
Azonnal tálaljuk.
Sült burgonyával a legfinomabb. Természetesen egy finom saláta sem hiányozhat mellőle.
Megjegyzés: