Ez a muffin a sokszor megsütött répatorta muffinosított változata. Könnyű tejszínes túrókrémmel a tetején. Így húsvét környékén mindig készítek valami répatortás süteményt vagy tortát. Eddig mindenkinek ízlett minden formában 😉
Sárgarépa muffin tejszínes túrókrémmel
Hozzávalók 24-30 darabhoz:
4 tojás
1,5 bögre liszt
1,5 bögre cukor
1 bögre olaj
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag sütőpor
1,5 teáskanál fahéj
50 dkg reszelt sárgarépa
15 dkg darált dió, mogyoró vagy mandula
1 narancs reszelt héja
A krémhez:
20 dkg natúr krémtúró
2 dl habtejszín
1-2 ek porcukor
A díszítéshez:
narancshéj
durvára vágott dió, mogyoró vagy mandula
Elkészítés:
A sárgarépát sajtreszelőn finomra reszeljük.
A lisztet, sót, fahéjat, sütőport egy tálban összekeverjük. (fahéjból ízlés szerint használjunk)
A tojásokat, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat egy másik tálba öntjük és keverőgéppel alaposan kikeverjük.
A lisztes és a tojásos keveréket egybekeverjük. Belekeverjük a darált diót és a reszelt sárgarépát.
Papírral bélelt muffin formákba öntjük, légkeveréses sütőben 175 fokon 15-20 percig sütjük. (tűpróbáig)
A natúr krémtúrót a porcukorral simára keverjük. Apránként beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, majd csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk a krémet.
A kihűlt muffinok tetejét ízlés szerint feldíszítjük a krémmel, darált dióval és reszelt vagy szeletelt narancshéjjal.