A Stefánia vagdalt egy tojással töltött fasírtrolád, amit hidegen és melegen is kínálhatunk. Hidegtálakra is tökéletes majonézes salátákkal kínálva. De melegen, burgonyapürével, savanyúsággal és salátával tálalva is mennyei étel.
Stefánia vagdalt
Hozzávalók 6 főre:
60-70 dkg darált sertéshús
1 db zsemle
1 egész tojás
2 db főtt tojás
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
só, bors, majoránna (ízlés szerint)
1 csomag szeletelt bacon (200g)
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk, a zsemlét vízbe áztatjuk.
A darált húshoz hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a kinyomkodott zsemlét, a tojást, a fűszereket és az apróra vágott petrezselymet. Egynemű masszává dolgozzuk.
A főtt tojást beletehetjük a fasírtunk közepébe egyben, vagy kockákra vágva a fasírtmasszához keverhetjük
A bacon szalonna szeleteket egy alufóliára egymás mellé helyezzük úgy hogy pár milliméteren fedjék egymást, majd a közepére rudat formázunk a fasírt masszájából és ráhajtjuk a bacon szeleteket, hogy teljesen befedje a fasírtot.
Az alufóliával együtt tepsibe emeljük, befedjük a tetejét alufóliával és 180 fokon kb. 40percig sütjük.
(onnan tudjuk hogy elkészült, hogy ha egy hústűt szúrunk bele már csak színtelen víz folyik belőle, vagy még az sem. Ha rózsaszínes szaftot enged akkor belül még nyers)
Levesszük róla az alufóliát és megpirítjuk a bacont.
Ízlés szerinti körettel vagy salátával kínáljuk.