Tejszínes szilvaleves, ami egy ünnepi ebéd, kiadós főétele előtt is megállja a helyét.
Tejszínes szilvaleves
Hozzávalók:
50 dkg szilva
1 dl tejszín
6,5 dl víz
1/2 cs. vaníliás pudingpor
2 ek. cukor vagy méz
3 szem összetört szegfűszeg
1rúd fahéj
1 citrom reszelt héja
csipetnyi só
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és 6 dl vízzel felöntjük. Beletesszük a szegfűszeget a fahéjat és a sót.
Felforraljuk, majd botmixerrel összedolgozzuk. (Ha szükségesnek érezzük szűrjük át.)
Közben a pudingport simára keverjük a tejszínnel és egy pici vízzel, és a fazékba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd folyamatosan kevergetve kiforraljuk.
A végén belereszeljük a citromhéjat, és hűtőszekrényben lehűtjük.
Hidegen tálaljuk.
A tetejét díszíthetjük tejszínnel, de akár tejszínhabbal is.