Ahogy a neve is elárulja, ez egy triplacsokis muffin. Sok csokoládéval, csokoládé mázzal a tetején. Igazán finom, a csokoládét kedvelők kedvence lesz.
Triplacsokis muffin
Hozzávalók:
(18-24 db közepes muffinhoz)
25 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj (vagy 0,7 dl olaj)
5 dkg étcsokoládé
5 dkg tej csokoládé
1 ek. kakaópor
2 tojás
2 dl tej
1 csomag sütőpor
A csoki ganache-hoz:
150 ml tejszín
150 g csokoládé
A díszítéshez:
fehér és ét csokoládé forgács
Elkészítés:
A lisztet elvegyítjük a sütőporral. (ha az összes muffint kakaósra szeretnénk, ilyenkor keverjük bele a kakaóport is)
A puha vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojásokat. Beledolgozzuk a lisztes keveréket, majd apránként a tejet is. A masszát kétfelé osztjuk, és a felébe kakaóport keverünk. A csokoládékat apróra vágjuk és a masszákba forgatjuk.
A muffinforma mélyedéseit kibéleljük papírral, majd minden mélyedést 3/4 részig megtöltünk a masszával. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg a muffinok sülnek elkészítjük a csokoládé ganache-t.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a tejszínt, és szép csomómentesre elkeverjük.
A kihűlt muffinok tetejét bevonjuk a fényes csokis mázzal, majd fehér és étcsokoládé forgáccsal díszítjük.