Villámgyors, csípős, zöldséges serpenyős csirke készült nálunk vacsorára. Gyorsan, 15-20 perc alatt elkészült. A csípősséget mindenki a szája íze szerint variálja.
Csípős, zöldséges serpenyős csirke
Hozzávalók 4 főre:
1 db csirkemell filé (kb. 60-80 dkg)
1 tk. Erős Pista
3 gerezd fokhagyma
1 tk. pirospaprika
só, bors
10-15 dkg bacon vagy kolozsvári szalonna
3 db nagyobb cukkini
2-3 db piros húsú paprika (kaliforniai vagy pritamin)
2-3 nagy fej lilahagyma
1-2 ek. olaj
A joghurtos öntethez:
3 dl joghurt (görög)
1 csokor kapor
só
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, az Erős Pistát (vagy más fajta erős paprikát ízlés szerint), egy gerezd zúzott fokhagymát, és alaposan összeforgatjuk, hogy a fűszerek mindenhol befedjék a húst.
A cukkinit meghámozzuk, majd felkockázzuk. (zsenge cukkininál a héja rajta is maradhat) A hagymát megpucoljuk, majd 6-8 cikkbe elvágjuk. A paprikát felkockázzuk, 2 gerezd fokhagymát vékonyan felszeletelünk.
Egy serpenyőt vagy wok-ot felhevítünk, majd kevés olajon pirítani kezdjük benne a csíkokra vágott szalonnát. Hozzáadjuk a lilahagymát, a szeletelt fokhagymát és a befűszerezett csirkemellet. Addig sütjük, míg a hús szép színt kap (kb. 5 perc). Ekkor hozzáadjuk a paprikát és a cukkinit, és kb. 10 perc alatt összesütjük.
A joghurtot összekeverjük a sóval, és a kaporral, majd ezzel az öntettel kínáljuk serpenyős ételünket.
Görög joghurttal készítve az igazi, mert az jó sűrű.