Könnyű desszert, ami most trópusi gyümölcsökkel készült. Az alap vaníliás panna cottat narancshéjjal és kevés narancslikőrrel ízesítettem.
Narancs és kivi mellett kerülhet rá mangó, ananász, vagy amit éppen be tudunk szerezni.
Trópusi gyümölcsös panna cotta
Hozzávalók 4 főre:
A panna cottahoz:
400 ml tejszín
200 ml tej
2 tk. zselatin
2 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor (vagy 1/2 vaníliarúd kikapart magjai)
1 narancs reszelt héja
1 tk. narancslikőr(elhagyható)
A tetejére:
6 db kivi
2 db narancs
1 tk. cukor
1 kk. étkezési keményítő
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és felmelegítjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Felforralni nem szabad! Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a narancslikőrt. Elosztjuk 4 pohárban és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A gyümölcsöket megpucoljuk és kockákra vágjuk.
A felkockázott gyümölcs 1/3 részét egy kis lábosba tesszük 1 tk. cukorral és 1 kk étkezési keményítővel és pár perc alatt összemelegítjük.
A gyümölcsragut a megdermedt panna cotta tetejére kanalazzuk.
Tálalás előtt rátesszük a félretett kockázott gyümölcsöket is.