Egy kis túróval felturbózva, és friss gyümölcsökkel tálalva reggelinek is tökéletes. Nagyon szeretjük, eperrel, barackkal de akár áfonya, szeder és ribizli is kerülhet rá.
Túrós gofri citromos túrókrémmel és gyümölcsökkel
Hozzávalók 6-8 főre:
4 db tojás
1 csipet só
16 dkg cukor
20 dkg túró (zsíros)
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaj (vagy margarin)
1 csomag sütőpor
40 dkg finomliszt (BL55)
4 dl tej
A túrókrémhez:
20-25 dkg natúr krémtúró
2-4 ek. porcukor (ízlés szerint)
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
2-3 ek. tejföl vagy görög joghurt
A tálaláshoz:
2 dl habtejszín
gyümölcsök vegyesen
Elkészítés:
Elkészítjük a túrókrémet.
A krémtúrót kikeverjük porcukorral, a citrom levével és reszelt héjával. Kevés tejföllel vagy görög joghurttal lazítunk rajta, majd félretesszük tálalásig.
Összeállítjuk a gofritésztát.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéhez adunk egy csipet és a cukor felét. Kézi robotgéppel először alacsony fokozaton verjük, majd, ha már fehér és habos verjük erősebben addig, amíg szép fényes és kemény lesz a hab.
A tojások sárgájához hozzáadjuk a túrót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot és a puha vajat. A robotgéppel kb. 2-3 percig keverjük.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert liszt felét, a tej felét és kikeverjük a tésztát. Majd belekeverjük a maradék lisztet és tejet is.
A fehérje hab felét keverjük a tésztába, óvatosan lazítsuk fel vele. Majd jöhet bele a maradék is, amit már óvatosan forgassunk bele, hogy ne nagyon törjön össze, és könnyű habos tésztát kapjunk.
Forrósítsuk fel a gofrisütőt, amit kenjünk ki margarinnal vagy vajjal, hogy ne ragadjon bele sütés közben a tészta.
Adagoljuk felforrósított sütőbe egy merőkanál tésztát és süssük készre. Tegyük rácsra hűlni, hogy ne fülledjen be és finom ropogós maradjon a széle. Így süssük ki egymás után a többi gofrit is.
A ropogós túrós gofrit a túrókrémmel, ízlés/szezon szerinti gyümölcsökkel és tejszínhabbal kínáljuk.