A kellemes ízű, kissé roppanós, aranyló bunda és a friss káposztasaláta, valamint a burgonyapüré krémes együttese jó így együtt.
Ne helyettesítsd a pürében vajat margarinnal! Vajjal sokkal finomabb a püré íze.
Csirkemell parmezános bundában
Hozzávalók 4 főre:
8 szelet csirkemell filé
só
liszt
2 egész tojás
panírmorzsa
két bő maroknyi reszelt parmezán sajt
zsiradék a sütéshez
A burgonyapüréhez:
1 kg főzni való burgonya
szerecsendió
vaj
tej
só
A salátához:
egy kis fej fehér káposzta
egy kis fej lila-káposzta
egy nagyobb méretű sárgarépa
egy kis fej lila-hagyma
25 dkg tejföl
25 dkg majonéz
2 tk. fehérborecet
3 ek. méz
őrölt bors ízlés szerint
1 kk. só
Elkészítés:
Az amerikai káposztasalátát készítjük el először, hogy legyen ideje a hűtőben kissé összeérni az ízeknek.
A káposztákat vékonyra felszeleteljük vagy legyaluljuk. A sárgarépát megtisztítjuk és durvára lereszeljük és a káposztához adjuk. A hagymát megpucoljuk és vékonyra felszeleteljük. Megsózzuk és állni hagyjuk. A dresszing hozzávalóit egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük. Zöldségekhez adjuk és összekeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A csirkemell szeleteket sózzuk . A panírmorzsába belekeverjük a reszelt parmezánt. A szeleteket bepanírozzuk ( liszt-felvert tojások- parmezános panírmorzsa) majd bő zsiradékban puhára, aranyszínűre sütjük.
Amíg a hús sül elkészítjük a burgonyapürét. A burgonyát megpucoljuk és annyi sós vízben ami ellepi puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük és a lábosban hagyjuk egy kicsit, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon belőle. Összetörjük a vajjal és annyi tejjel, hogy kellemesen krémes állaga legyen. Ízesítjük sóval, illetve ha szeretjük egy kis szerecsendiót is reszelhetünk hozzá.
A kellemes ízű, kissé roppanós, aranyló bunda és a friss káposztasaláta, valamint a burgonyapüré krémes együttese jó párost alkottak.