Rengeteg túrót vásároltam, és a kedvenc túrós pogácsa helyett valami édeset rendelek a fiúk. Így született meg ez az egyszerű túrós-kakaós csiga.
Túrós-kakaós csiga
Hozzávalók:
50 dkg liszt
50 dkg túró
1 dl tej
20 dkg porcukor
10 ek. olaj
1 csipet só
A töltelékhez:
2 ek. olvasztott vaj (vagy margarin)
porcukor
kakaópor
tejszínhab
Elkészítés:
A hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán 5mm vastagra kinyújtjuk.
A tetejét lekenjük a felolvasztott vajjal, majd egy szita segítségével megszórjuk a porcukorral és a kakaóporral jó vastagon. (ne sajnáljuk belőle)
Óvatosan az egyik végétől fogva feltekerjük, majd 2 cm-es csigákat vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Melegen a legfinomabb.