A nyári hőségben egy friss mentás barack leves készült nálam. Szinte bármilyen főétel előtt megállja a helyét, és tényleg villám gyorsan elkészíthető, csak azt kell kivárni, hogy kellőképpen lehűljön.
Mentás barack leves
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg őszibarack és nektarin vegyesen
12 dkg cukor
3 dl víz
1 dl tej
2 ág menta
1/2 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
1/2 citrom reszelt héja
A tálaláshoz: (ízlés szerint)
barack,nektarin
bogyós gyümölcsök
tejszínhab
Elkészítés:
A cukrot és a vizet egy lábosba öntjük és alacsony lángon melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a menta ágakat, és addig melegítjük, míg a cukor feloldóik benne. Lehúzzuk a tűztől és kihalásszuk belőle a menta ágakat.
Hozzáadjuk a meghámozott és kimagozott barackokat, a reszelt citromhéjat, és rúd mixerrel pürésítjük.
A pudingport elkeverjük a tejjel és a leveshez csurgatjuk. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha túl sűrű lenne, még főzés közben tejjel vagy vízzel hígítunk rajta.
Alaposan lehűtjük, majd gyümölcsökkel és tejszínhabbal a tetején kínáljuk.