Párszáz forintos sütipecsétekkel elképesztően szép és látványos sütemények készíthetőek melyek gasztroajándéknak is tökéletesek. Tölthetjük lekvárral, nutellával ízlés szerint.
A sütemény tésztájába most vanília került, de tetszőlegesen mehet még bele egy teáskanál reszelt narancs vagy citromhéj, így változatos lehet a végeredmény.
Vaníliás lekváros aprósütemény
Hozzávalók 6 főre:
15 dkg porcukor
25 dkg puha vaj
2 db tojássárgája
40 dkg liszt
1 tk. vanília kivonat
1 cs. vaníliás cukor
A töltéshez:
ízlés szerinti házi lekvár
Elkészítés:
A hozzávalókat egynemű tésztává gyúrjuk, majd folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe harminc percre.
A lehűlt tésztát alaposan lisztezett felületen 4 mm vastagra nyújtjuk. A tetejét is lisztezzük nyújtás közben.
Szaggassunk a tésztából nagyjából 5-6 centis korongokat (vagy amekkora sütinyomdánk van), majd nyomdázzunk bele a pecséttel.
Sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztassuk őket, majd tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe, alul-felül sütés programra, 10-12 percre.
Nyersnek, puhának tűnnek, de nem azok, nem szabad tovább sütni őket, különben kemények lesznek és megbarnulnak.
Ha a kekszek kihűltek, akkor kenjük meg a kekszek felét ízlés szerinti lekvárral, és ragasszuk őket össze.
Megjegyzés:
A sütemény tésztájába most vanília került, de tetszőlegesen mehet még bele egy teáskanál reszelt narancs vagy citromhéj, így változatos lehet a végeredmény.