Egyszerű, egészséges és ízletes ázsiai étel. Csirkehússal készítve, gyorsan, 30 perc alatt elkészíthető ebéd vagy vacsora.
A rizstészta egy gyorsan elkészíthető, gluténmentes tésztaféle. Érdemes néha beiktatni az étkezésünkbe.
Rizstészta csirkehússal
Hozzávalók 3-4 főre:
40 dkg rizstészta
40 dkg csirkemell filé
80 ml szójaszósz
1 kk. étkezési keményítő
1 db kaliforniai paprika
1 szál sárgarépa
3 db gomba (pl:csiperke)
bambuszrügy vagy mungóbab csíra (ízlés szerint)
2 ek. olaj
1 db friss chili paprika (elhagyható)
Elkészítés:
A rizstésztát a csomagoláson feltüntetett útmutató alapján megfőzzük. Ha megfőtt, szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel, majd hagyjuk lecsöpögni.
A csirkemellet csíkokra vágjuk és összekeverjük a szójaszósz felével.
A paprikát és a répát csíkokra a gombát szeletekre felvágjuk.
Wokban vagy egy mély serpenyőben melegítsük meg az olajat.
Közepes lángon előbb a csirkehúst pirítsuk aranybarnára, majd adjuk hozzá a zöldséget, és pirítsuk tovább még kb.5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak
Adjuk hozzá a keményítőt, a maradék szójaszószt, a bambuszrügyet vagy csírát, ízlés szerint chilit és pár perc alatt forraljuk össze.
Ha szeretnénk össze is keverhetjük a rizstésztával vagy kínálhatjuk a tészta tetejére halmozva.
Ízlés szerint apóra vágott friss korianderrel is megszórhatjuk.