Egyszerűen elkészíthető, omlós sertésszűz, zöldségekkel, szójaszósszal és mézzel ízesítve. Kínálhatjuk rizzsel, de akár burgonyapürével vagy zöldséges tésztával is az asztalra kerülhet.
A zöldségeket ízlés szerint variálhatjuk. Aki szereti 1 evőkanál osztrigaszósszal is ízesítheti.
Gyors ebéd vagy vacsora.
Szójaszószos, zöldséges sertésszűz
Hozzávalók 3-4 főre:
40 dkg sertésszűz
2-3 szál sárgarépa
2-3 db kaliforniai paprika
2-3 db újhagyma
1 dl szójaszósz
2 ek. méz
2 gerezd fokhagyma
só
bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst vékony csíkokra vágjuk, megöntözzük szójaszósszal és állni hagyjuk fél órát.
Pucoljuk és mossuk meg, majd vágjuk tetszetős darabokra a répát, a kaliforniai paprikát és az újhagymát.
Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk benne a húscsíkokat, majd hozzádobjuk a zöldségeket, a zúzott fokhagymát, megborsozzuk és együtt pirítjuk őket 5 percig, kavargatva, rázogatva.
Hozzáadjuk a pácoláshoz használt szójaszószt és a mézet is. Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk, borsozzuk vagy ízesítsük mézzel.
Kevés vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk készre.
Rizzsel kínáljuk, és szórjuk meg karikákra vágott friss újhagymával.
Megjegyzés:
Kerülhet bele még gomba, brokkoli, cukkini, padlizsán…szinte bármi ami éppen otthon van.