Falatnyi, omlós, vaníliás holdak, pici csokoládéval. Egy bögre tea, vagy kávé mellé is tökéletes 🙂
Omlós, vaníliás holdak
Hozzávalók (40-45 darabhoz):
A tésztához:
25 dkg puha vaj (vagy margarin)
15 dkg porcukor
1 tk. vanília kivonat
2 cs. vaníliás cukor
2 kicsi tojás
40 dkg liszt
1 csipet só
6 dkg étkezési keményítő
1/2 tk. sütőpor
A csokoládé díszítéshez:
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A puha vajat tegyük egy tálba és a porcukorral, a vaníliás cukorral, valamint a vanília kivonattal keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojásokat és keverjük el alaposan.
A lisztet vegyítsük el a keményítővel, a csipet sóval, és a sütőporral, majd szitáljuk a masszába és keverjük össze. A tészta masszát csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe 30 percre.
A lehűlt és megdermedt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk 5-6 mm vastagra, majd kisméretű hold vagy kifli kiszúróval szaggassuk ki és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe ahol 10-12 perc alatt megsülnek. Vegyük ki a megsült süteményt és a tepsin hagyjuk kihűlni.
Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, töltsük egy zacskóba, majd csücskét kivágva díszítsük vele a sütemények tetejét.
Ha a csokoládé megszilárdult, az omlós vaníliás holdakat pléh dobozba tesszük ahol 2 hétig biztosan eltartható.
Megjegyzés:
Csokoládé helyett/ mellett, vaníliás porcukorral is megszórhatjuk őket.