Gizi blogján találtam egy sárgabarackos pite receptet, amit mindenképpen ki kellett próbálnom. Kicsit módosítottam rajta, mert nem került citromlé a krémbe, csak simán vaníliás lett, illetve nem lett olyan magas mint Gizié. (viszont készítettem egy adagot nagyon citromos krémmel is, annak a receptjét majd később hozom)
Köszönöm a receptet Gizi, ez egyszerűen szuper 😉
Vaníliás sárgabarackos pite
Hozzávalók 6 főre:
Az alaphoz:
1 db előnyújtott, hűtött leveles tészta
A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl tejföl
15 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1 kk. vanília kivonat
3 db tojássárgája
1 cs. vaníliás puding (főzős)
A tetejére:
5-8 db sárgabarack
A tálaláshoz:
vanília fagylalt
tejszínhab
porcukor
Elkészítés:
Készítsük el a tölteléket.
A mascarponet keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a vanília kivonatot, a tojások sárgáját, majd a tejföllel és a pudingporral keverjük simára.
A barackokat mossuk meg, vágjuk ketté és távolítsuk el a magját.
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt helyezzük bele a tepsibe úgy, hogy pereme is legyen.
Öntsük a tésztára a krémet és simítsuk el.
Ízlés szerint rakjuk ki több vagy kevesebb barackkal és toljuk be a 165-170 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe kb 20 percre. (Alsó felső sütés 175-180 fok)
A sütőből kivéve a sárgabarackos pitét a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral/fahéjas porcukorral megszórva, vanília fagylalttal és tejszínhabbal kínáljuk.
De fagylalt és tejszínhab nélkül is fenséges.
Jó étvágyat kívánok!