Gyors, egyszerű, és ízletes. Zöldbabból és sárgababból is elkészíthető ízlés szerint. Mi fasírttal szeretjük, de tetszés szerint más feltéttel is tálalható.
Zöldbab, Sárgabab főzelék
Hozzávalók 4 főre:
1 kg zöldbab
1-2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
pirospaprika
1 csomag petrezselyemzöld
1 dl tejföl
só
Elkészítés:
Sós vízben megfőzzük a feldarabolt zöldbabot.
Elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát majd rászórjuk a lisztet, végül hozzáadjuk a piros paprikát, átkeverjük (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű lesz), felengedjük egy kevés langyos vízzel és a bab főzőlevéből 1-2 merőkanálnyival.
Hozzáöntjük a megfőtt zöldbabhoz. Alacsony lángon meg-meg kevergetve főzzük, míg besűrűsödik.
Mikor kellően besűrűsödött, belekeverjük a tejfölt és megszórjuk petrezselyemmel, pár perc főzés után tálaljuk.
Megjegyzés:
Fagyasztott zöldbabbal ugyanígy dolgozunk.
Amennyiben üveges babunk van, akkor a levével együtt melegítjük,ha elfőne a folyadékot pótoljuk, majd berántjuk.