Aranyló sárga színű finom krémlevest készítettem. Langyosan és hidegen tejszínhabbal és szeletelt mandulával a tetején is tálalható ízlés szerint. Igazi őszi-téli leves. Egy finom sültes főétel előtt tálalva is el tudom képzelni ezt a finom levest.
Almakrémleves
Hozzávalók 4 főre:
4 db nagyobb alma
3-4 szem szegfűszeg
őrölt fahéj ízlés szerint
1/2 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
4 dl víz
1/2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
0,5 dl tej vagy víz
3-4 ek. cukor (ízlés szerint)
A tálaláshoz: (opcionális)
tejszínhab
szeletelt mandula
Elkészítés:
Az almát megpucoljuk és feldaraboljuk. A vaníliás cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt, annyi vízzel amennyi ellepi megfőzzük. Kivesszük belőle a szegfűszeget majd botmixerrel pürésítjük.
A pudingport kikeverjük a cukorral és a tejjel (vagy vízzel).
A lábosba öntjük és ízlés szerinti vizet hozzáadva besűrítjük a levest. A végén hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is.
Alaposan lehűtjük.
Ízlés szerint tejszínhabbal és szeletelt mandulával a tetején tálaljuk.
Megjegyzés:
Ha több almából készítjük tehetünk félre belőle pürésítés előtt levesbetétnek.